HASAN KALYONCU

Yayın Tarihi: 03.11.2015

LinkedIn'de Paylaş

Oyun Terapisi Eğitimi

Oyun tüm çocukların vazgeçilmezidir. Yetişkinler için konuşmak neyse, çocuklar için de oynamak odur. Çocuklar oynayarak kendilerini ifade ederler, oynayarak rahatlarlar, oynayarak gelişirler. Çocuklar oyunu dilleri, oyuncakları ise kelimeleri olarak kullanırlar. Oyunla kendilerini ifade ederler, yaşadıkları çatışmaları dışarı yansıtabilirler. Çocuklarla yine oyun yolu ile çok güçlü bir iletişim kurulabilir. Bu nedenledir ki, çocuklarda bulunan davranış ve psikolojik problemlerin çözülmesinde oyun sıklıkla kullanılmaktadır.
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun Terapisi, çocukların yaşadıkları davranış problemlerin ve psikolojik problemlerin oyun yolu ile iyileştirilmesidir. Bu problemler kaygı, korku, takıntı, agresyon, parmak emme, tırnak yeme gibi problemler olabilir. Oyun terapisinde çocuk, doğru oyuncaklar ve oyun yardımı ile çocuk içsel yaralarını önce dışarı atar, sonrasında ise yine oyuncaklar yolu ile onlarla baş etmeye çalışır. Terapist bu süreçte çocuğa güvenli ortam sağlar, yeri geldiğinde oyunu dizayn eder, ya da oyunu çocuğa yorumlar. Oyun terapisi çocukların iyileştirilmesinde 1950 yıllarından sonra sıklıkla kullanılmaktadır. En yaygın oyun terapisi çeşitleri Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Deneyimsel Oyun Terapisi, Gelişimsel Oyun Terapisi, Theraplay, Kum Terapisi, Kukla Terapisi, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi ve Psikoanalitik Oyun Terapisi’dir.
Eğitimin Amacı
Eğitim katılımcılarını oyun terapisi hakkında bilgi sahibi yapmayı amaçlamaktadır. Eğitime katılanlar oyun terapisinin tarihini, oyunun nasıl iyileştirici olduğunu öğrenecekler ve en yaygın oyun terapisi ve iyileştirici oyun yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacaklardır. Eğitimde anlatılan tüm oyun terapisi yaklaşımları hakkında uygulama yapılacaktır.
Eğitimin İçeriği
Eğitim oyunun çocuk için önemi, oyun terapisinin tarihi, oyun terapisinin Türkiye’de gelişimi konuları ile başlayıp belli başlı oyun terapi yöntemleri (çocuk merkezli oyun terapisi, deneyimsel oyun terapisi, gelişimsel oyun terapisi, kum terapisi, kukla terapisi, theraplay, bilişsel davranışçı öykü terapisi) hakkındaki bilgilendirme ile devam edecektir. İyileştirici oyun örnekleri ve öykülerle terapi eğitimin diğer başlıkları arasındadır. Eğitimde aktarılan her terapi yöntemine yönelik uygulama yapılacaktır.
Eğitimin Saatleri
Eğitim toplam 30 saattir. Eğitim haftada bir Pazar olmak üzere 4 hafta süre ile devam edecektir.
Katılımcılar
Eğitime ruh sağlığı alanında çalışan ve oyun terapisine ilgi duyan herkes katılabilir.
Eğitmen
Uzm. Pedagog / Pedagoji Derneği Başk. / Klinik Psk. Mehmet TEBER
Eğitmen Hakkında
Eğitimci Pedagog, Kilinik Psikolog ve Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber’dir. Mehmet Teber Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olmuş, Eğitim Bilimleri ve Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapmıştır. Türkiye’nin önde gelen oyun terapistlerindendir. Halen Ahenk Psikoloji’de çocuklarda görülen ruhsal sorunlar üzerine görüşmeler almaktadır.
Eğitim Başlangıç Tarihi
11-12-13-14 Haziran 2015 İstanbul Sürekli Eğitim Merkezi
Kayıt ve Bilgi
Eğitim Hasan Kalyoncu Üniversitesi İstanbul Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılacaktır. Eğitime kayıt 24 kişilik kontenjan ile sınırlıdır. Kayıt ve bilgi 0 212 2751929 numaralı telefondan yapılmaktadır.